Trond E. Veierød till Minne

HomeDiverse

Trond E. Veierød till Minne

Trond E. Veierød er død. Med hans bortgang har vi som arbeider i Direktoratet for brann- og elsikkerhet mistet en dyktig og kjær kollega. Dessverre døde han så altfor tidlig, bare 54 ar gammel.

Trond kom til direktoratet 15. desember 1998, etter en lang karriere som varabrannsjef og brannsjef i Tønsberg. Han hadde kompetanse, erfaring og ikke minst personlige egenskaper som gjorde at han raskt ble en sentral og viktig medarbeider i forbindelse med tilsyn og annen oppfølging overfor landets kommuner.

Etter fullendt utdanning som ingeniør i 1974, arbeidet Trond i privat virksomhet med prosjektering, salg og service av brannalarmanlegg, før han i 1982 begynte som varabrannsjef i Tønsberg. I 1988 ble han brannsjef.

Med sin lange erfaring og sitt utadvendte vesen var Trond allerede en kjent person i det norske brannmiljøet da han begynte i direktoratet. Hans rolle i denne etaten befestet stillingen. I kommunene ble han ansett som en faglig dyktig og på samme tid hyggelig representant for direktoratet. Han var flink til å håndtere de kontroversielle forholdene som tilsynsrollen tidvis innebærer.

Trond likte arbeidet sitt. Han ga ofte uttrykk for at han trivdes med jobben og kollegene sine, og viste det i praksis både gjennom sin arbeidsinnsats og på måten han var overfor sine nærmeste i jobbsammenheng. Trond var alltid positiv og imøtekommende. Han hadde en smittende humor, hvor latteren hørte med titt og ofte. Samtidig kombinerte han sitt hyggelige vesen med fasthet i meninger og holdninger.

For Trond var dette med å føre tilsyn i kommuner over hele landet lystbetont. I tillegg til at han oppfattet tilsyn som viktig og faglig utfordrende, hadde han utbytte av å treffe mennesker og fornemme de ulikheter man opplever mellom kommuner og landsdeler. Særlig hadde han en forkjærlighet for det nordnorske lynnet. Så var det da også slik at han i august i fjor gjennomfrøte sine siste tilsyn så langt nord i landet som det går an å komme.

Trond var nøye med mange ting, ikke minst med hva han spiste. Det var nok noen av oss som syntes at han gikk svært langt i sin bevissthet med hensyn til kostholdet. Likevel var det alltid interessant å ta del i hans kunnskaper om mat og matkultur, et tema han mer enn gjerne snakket om.

Trond vil bli husket som en kjær, respektert og humørfylt kollega. På samme måte som han gledet seg over arbeidet sitt, var det for oss andre en glede å arbeide sammen med ham. Vi har savnet Trond i den tiden han har vært syk, og vi vil savne ham i tiden som kommer.

 

Publisert: 04-03-2002

COMMENTS