Sykkel NM 2010

HomeDiverse

Sykkel NM 2010

Ringerike brannvesen var vertskap for et flott NM på sykkel for brannfolk som ble avviklet i pinsehelgen.

Det spøkte lenge for årets arrangement da det ikke var kommet inn noen søkere på fjorårets sykkelting i Mo i Rana. Det ble heldigvis jobbet i kullissene, og så sent som i mars ble det bestemt at Ringerike brannvesen tok på seg årets arrangement. Selv med relativt kort tid til planlegging ble det et kjempefint arrangement. Korpset hadde også svært god hjelp av mange spreke pensjonister under avviklingen av arrangementet.

Best ever?
Ringerike fulgte opp som Mo i Rana innførte i 2009. Det vil si med arrangement over to dager, hvor også temporitt blir lagt inn. Det ser ut til å være en fin modell. Starttidspunktene er lagt opp slik at det er mulig å få med seg alle tre startene.
Uten forkleinelse for noen tidligere arrangører sies det om årets arrangement at det har vært det beste så langt i forhold til valg av løyper. Fredag startet med offroad ca. 30 km. Det var en variert fin løype som skulle passe de fleste, ikke for teknisk, men samtidig med nok av utfordringer. Synd at ikke flere korps kjenner sin besøkelsestid. Jeg minner om at disse rittene også har egen trimklasse for de som ikke ønsker å ta dette alt for seriøst.
Setter du passerspissen i Hønefoss og slår en omkrets på to til tre timers kjøring burde det favne adskillig flere brannfolk enn det vi var vitne til på Ringerike. I fjor var det store samtaleemne at det var vanskelig med transport til Mo i Rana, men i år var det mange som burde hatt akseptabel kjøreavstand.

Sykkeltinget
Det ble avholdt et kort ”sykkelting” utendørs i en nærliggende barnehage. Der var det representanter fra alle deltagende korps, men dessverre ingen fra Norsk brannidrettsforbund. Det var blant annet en diskusjon om arrangement i de nordlige delene av landet, og utfordringene med transport. Det var liten deltagelse sørfra i Mo i Rana i fjor, og ingen deltagelse nordfra på årets NM. Noen løsning på dette kom ikke frem, selv om det ble diskutert eget Nord-Norsk mesterskap. Avstandene der vil jo uansett by på utfordringer, vedrørende transport, i og med begrenset kapasitet på flyene. Dette blir en distriktspolitisk diskusjon vi ikke skal gå videre inn i denne omgang. Når det gjelder arrangør for 2011 var det ikke kommet inn noen søknad, men flere korps skulle ta det med seg hjem og drøfte mulighetene. Så da får vi bare krysse fingrene for at noen tar på seg ansvaret også i 2011.

Til odel og eie
Årets arrangør hadde vært svært flinke til å skaffe sponsorpremier/gaver. Den gjeveste i den sammenheng var nok racersykkelen som var levert av Sandberg sport. Den gikk til arrangørens egen Lars Berghagen etter trekning på startnummer. 
Vandrepremien, som ble satt opp i Grimstad av Byggeriet Grimstad, ble i år vunnet til odel og eie, det også til Ringerike brannvesen. Det eneste korpset som fikk et napp i denne pokalen utenom Ringerike var Oslo brannkorps idrettslag i Grimstad i 2007 før Ringerike tok tre på rad. Vandrepremien gikk til beste tremannslag i landevei. Det er en del korps som bør legge seg i selen og mobilisere nå, Ringerike begynner å dominere vel mye både på sykkel og i skisporet. Håper noen korps tar opp kampen og utfordringen! 
Av resultater som må nevnes ellers er Kjetil Ingvaldsen fra Bergen brannkorps idrettslag som tok suveren dobbeltseier i form av temporitt og landevei på lørdagen.

Nok en gang takk til årets arrangør Ringerike brannvesen med pensjonister og deres samarbeidspartnere og sponsorer; Cramo, NCC, Sandberg sport, Fagforbundet og Wurth.

Totalvinnere
Terreng: Gøran Syversen, Nittedal brannvesen
Tempo: Kjetil Ingvaldsen, Bergen brannvesen
Landevei: Kjetil Ingvaldsen, Bergen brannvesen

Klassevinnere terreng:
M 20 – 29 år: Joakim Tveter, Søndre Follo brannvesen
M 30 – 39 år: Gøran Syversen, Nittedal brannvesen
M 40 – 49 år: Tom Harald Foss, Gjøvik brannvesen
M 50 – 59 år: Bent Finstad, Nedre Romerike brann- og redning
K 30 – 39 år: Liv Tanja Eiken, Oslo lufthavn

I temporitt gikk alle i en klasse. Vinner ble:
Kjetil Ingvaldsen, Bergen brannvesen

Klassevinnere landevei:
M 20 – 29 år: Trond Skuggedal, Sandefjord brannvesen
M 30 – 39 år: Kjetil Ingvaldsen, Bergen brannvesen
M 40 – 49 år: Tor Arne Helgestad, Spydeberg og Hobøl brannvesen
M 50 – 59 år: Morten Grimstad, Asker og Bærum brannvesen
M 60 – 69 år: Odd Jørgensen, Oslo brann- og redningsetat 
K 30 – 39 år: Weronica Tunes, Bergen brannvesen
Lagkonkurranse landevei ble vunnet av Ringerike brannvesen.

 

Håvard Bakken, Brannmannen
Tekst og foto

 

COMMENTS