Ski NM nordiske grener

HomeDiverse

Ski NM nordiske grener

Etter en lang periode med mye planlegging var dagen kommet for oppstart av ski NM, nordiske grener 2011. Det ble en aktiv helg for alle ansatte som hadde meldt seg frivillig til å hjelpe til, vi hadde også god hjelp fra mange av våre spreke pensjonister.

Været var virkelig på vår side. Strålende sol og fin temperatur satte en fin ramme på arrangementet.
Rennet ble avviklet på Konnerud i Drammen. Konnerud idrettslag, som har god erfaring i å avvikle skirenn, var til stor hjelp for oss. De tok seg av preparering av løyper og var hovedansvarlig for tidtaking.

Løypene var de samme som ble brukt under World Cup-rennet i februar hvor hele verdens skielite var samlet. At det var utfordrende løyper var det ikke tvil om, skieliten uttalte under intervjuer noen uker i forveien at det var tøffe løyper så vi viste at det ble litt og bryne seg på.

Fredag var det stafett. Det var 30 påmeldt lag! En løype på 3 kilometer skulle gås tre ganger og siste etappe var skøyting. I år var det to rene jentelag med hvor Drammen fikk god hjelp på det ene laget av Veronika Tunes fra Bergen brannvesen, det andre jentelaget var fra feierseksjonen i Drammen! Trondheim 1 stakk av med seieren med Ringerike 1 på andre og Oslo 1 på tredjeplass. RVR satte opp vandrepokal for damelag i stafett så utfordringen går videre til damene neste år.

181 startende
Lørdag var det individuell konkurranse, 10 kilometer og 5 kilometer klassisk. 10 kilometeren ble gjennomført i de samme løypene som damene brukte under World Cup-rennet i februar. Solen skinte og deltagerne testet ski, hvilke smøring skulle brukes og hvor mange lag man skulle ha. Noen lurte nok også på hvilket skipar som skulle velges… Starten nærmet seg, turklassene startet først og så gikk det slag i slag med seedet gruppe til slutt. Været var virkelig på vår side og deltagere og publikum koste seg i sola.
Noen tok det mer seriøst enn andre. Vi hadde deltagere med sekk som tok det som en tur mens andre satset alt på å få bestetid. Det var mange som kom inn i målområdet og hadde tatt ut det de kunne.  Alle gjennomførte med stil og kanskje var det siste gangen vi så en løper på treski?

Det var flere dameklasser med god deltagelse og vi håper denne trenden vil fortsette. Det ble en lang dag, 152 personer gjennomførte den individuelle konkurransen og det var totalt 181 personer som startet i stafett og individuelt. 
Det ble mange vinnere, men beste tiden hadde Morten Grøan fra Oslo på 30:51, til sammenligning gikk Marit Bjørgen den samme løypa på 27:31 noen uker før så den tiden står det respekt av. Morten var 24 sekunder foran Torbjørn Mæhlumsveen fra Trondheim som hadde nest beste tid.

Etter rennet ble det premieutdeling i serveringsteltet og tid til litt hygge og sosialt samvær. Senere på kvelden var det klart for bankett med god deltagelse. Medaljevinnerne fikk utdelt sine medaljer, taler ble talt og hyggelig ble det utover kvelden. 
Det ble tradisjon tro også avholdt ski-ting på fredag kveld etter stafetten. Det ble vedtatt endringer i statuttene vedrørende startkontingent og gebyr. Dette ligger på www.nbif.idrett.no sin hjemmeside.
Vi i idrettslaget takker alle som hjalp til under arrangementet og alle deltagere for deres innsats. Uten dere kunne ikke arrangementet bli så vellykket som vi syntes det ble.

Drammensregionens Brannvesen BIL, 
Leder Truls Amundsen


Resultater NM langrenn og stafett 2011 
Norgesmestere stafett: Trøndelag 1 (Torbjørn Mæhlumsveen, Alf Inge Nesset og Kai Rye).
Norgesmester 10 km individuelt: Morten Grøan, Oslo.

Klassevinnere:
Tur over 40 år: Kjell Kristiansen, Ringerike 41,54
Tur under 40 år: Rune Finsland, Østre Agder. 43,06
Damer over 40 år: Britt Engseth, Gjøvik. 42,17
Damer under 40 år: Weronika Tunes, Bergen. 51,27
Tur 5 km:  Marlin Hartveit, Gardermoregionen. 25,57
Menn 75-79 år: Svein Berger, Drammen. 1,05,58
Menn 70-74 år: Knut Ek Berger, Drammen. 44,48
Menn 65-69 år: Tor Larsen, Oslo. 39,52
Menn 60-64 år: Odd Arnt Christensen, Asker og Bærum. 35,53 
Menn 55-59 år: Lars-Erik Eriksen, Gardermoregionen. 34,17
Menn 50-54 år: Ove Olufsen, Norges brannskole. 38,16
Menn 45-49 år: Torbjørn Mæhlumsveen, Trøndelag. 31,15
Menn 40-44 år: Kai Rye, Trøndelag. 31,49
Menn 35-39 år: Morten Grøan, Oslo. 30,51
Menn 20-34 år: Jørgen Walsøe, Trøndelag. 32,37

For komplett resultatliste gå inn på www.drbv.no
Neste år er Gjøvik brannvesen arrangør. Det skjer 8. – 10. mars 2012.
 

COMMENTS