Skadd da pipe falt ned

HomeBrann

Skadd da pipe falt ned

To brannmenn fra Granvin ble skadet da en pipe falt ned under etterslokking.

Det var på kvelden andre juledag at brannvesenet i Granvin fikk melding om husbrann.  Da de kom frem var huset overtent. Brannvesenet fikk raskt kontroll over brannen, men det brant fortsatt i en verksteddel. Den var vanskelig tilgjengelig, men fordi det var lagret blant annet bildekk der var det nødvendig å få slokket dette så ikke brannen skulle ta seg opp igjen. To røykdykkere ble sendt inn for å slokke brannen. En av disse var brannsjefen i Granvin, Ulvik og Eidfjord Geir Ove Pedersen.

–    Før vi gikk inn i bygget gjorde vi en risikovurdering som også inkluderte om det var fare for at den to etasjers høye teglpipa skulle kollapse. Pipa så imidlertid ut til å være fortsatt stabil så vi bestemte oss for å gå inn. Da vi var kommet inn i bygget raste pipa og jeg fikk store deler av den over meg, sier Pedersen.

Pedersen ble tatt ut av sin makker. En annen brannmann ble lettere skadet. De ble først sendt til Voss sykehus før Pedersen ble sendt videre til Haukeland sykehus i Bergen. På sykehuset ble det konstatert brudd i ryggen, skader i skulderen og punktert lunge.
–    Jeg kan ikke karakterisere hendelsen som annet enn uflaks. Piper er alltid en risiko, men vi mente at den ikke utgjorde en fare her. Årsaken til kollapsen kan være de enorme vindkastene som Dagmar forårsaket, sier Pedersen som er operert og snart tilbake i jobb.

COMMENTS