Reddet fra vaskemaskin

HomeRedning

Reddet fra vaskemaskin

En lørdag i slutten av mars ble bil 21 sendt på redningsoppdrag til en blokk i Riiser-Larsens vei i Bærum. Meldingen var kommet via politiet og gikk ut på at en mann satt fast i en vaskemaskin.

Fra en brannkonstabels hverdag:

Framme på stedet ble Bekkestuas mannskaper vist vei ned til blokkens fellesvaskeri i kjelleren.  Der fant de til sin overraskelse en ung mann med hodet og overkroppen inn i trommelen på en vaskemaskin.  Han befant seg i en ytterst ubehagelig situasjon.  Ikke bare var det så trangt at det var vanskelig å skjønne hvordan han greid å true inn overkroppen, men selve situasjonen var flau for ham, og laget fra Bekkestua hadde problemer med å bevare alvoret og en profesjonell tone.

Hva i all verden skulle han inn i trommelen å gjøre?  Det viste seg at han hadde mistet en nøkkel ned i trommelen.  Nøkkelen hadde falt videre gjennom et av de små hullene i trommelbunnen og videre ned mot varmeelementet.  Der kunne den sees, men ikke nås fordi hullene var for små.  Gode råd var dyre.
Det var da idéen slo ham.  Hvis han kunne klare å komme seg inn i trommelen og få den til å dreie rundt, slik at åpningen vendte ned, så kunne han nå nøkkelen gjennom den.  Siden kunne han få trommelen til å dreie videre, slik at åpningen igjen pekte opp og han kunne komme seg ut med nøkkelen i behold.

Første del av planen gikk.  Han fikk hode, armer og brystkasse inn, men måtte gi opp å få med resten av kroppen.  Det var ikke noe annet å gjøre enn å trekke seg ut igjen, men det viste seg å være lettere tenkt enn gjort.  Hvor mye han enn prøvde, klarte han det ikke.
Hva gjorde mannskapene fra Bekkestua?  De prøvde først å lirke ham ut, men forgjeves.  Så vurderte de å skjære ham ut og dermed ødelegge vaskemaskinen.  De valgte imidlertid å prøve å lirke ham ut en gang til – denne gangen etter å ha smurt ham inn med zalo som glidemiddel på de strategiske stedene.  Det gjorde forskjellen.  En svært lettet ung mann på 17 år fikk friheten tilbake og C-laget på Bekkestua fikk en god historie.
 

Publisert: 03-07-2003

COMMENTS