Rana nok en gang

HomeDiverse

Rana nok en gang

Nok en gang gikk Rana brannvesen til topps under Nordnorsk mesterskap i fotball for brannfolk, som gikk av stabelen på Fauske i tiden 14.-15.februar. Det er andre året på rad at Rana går til topps, etter at laget slo hjemmelaget 3-2 i finalen. Et praktfullt arrangement av Fauske brannvesen, der alt gikk prikkfritt.

Det var 11.året på rad at NNM for brannfolk ble arrangert og andre gangen at Fauske brannvesen arrangerte mesterskapet. Også i år var Rana en knepen favoritt før mesterskapet startet. Et ungt lag bestående av flere dyktige tidligere aktive spillere, gjør laget fryktet i fremtiden også. Men NNM er ikke bare fotball. Det er sosialt også. Torsdag ettermiddag kom de første lagene til Fauske. Etter en lang reise var det godt å kunne møtes til hyggelig samvær på hotellet om kvelden.

 

 

Kampene

Fredag var alle klar til kamp. Kampene starter nesten som planlagt, men med ombytting av de to første kampene. Dette på grunn av forsinket ankomst for noen lag. Tidsskjema ble holdt og kampene gikk som planlagt utover hele dagen. Etter kampslutt var det nok en gang ”after ball” på Fauske hotell, hvor vi fikk servert god mat og drikke. Det sosiale samværet foregikk utover i de sene timer.
Lørdag morgen var det kampstart kl. 09.00. På tross av sene kvelder og mye sosialt samvær, var innsatsen på banen upåklagelig. Hjemmelaget Fauske overrasket alle, inkludert seg selv, med glitrende spill i innledende runder. Og før man visste ordet av det, var laget i semifinalen. Laget vant også semifinalen og gikk videre til finalen. I finalen vant Rana 3-2 som det klart beste lag, men hjemmelaget var fornøyd med å ha fått vår beste plassering noen sinne i NNM. På tredjeplass kom Andenes.Banketten foregikk på en fortreffelig måte og hotellet serverte nydelig mat til 150 stykker. Underveis var det underholdning med Kristian Winther som hadde sin egen historie om da han var brannmann i Kabelvåg. Alle vi som er brannmannskap skjønte godt hvorfor hans karriere varte kun i en uke. 
Overrekkelse av medaljer og pokal til de tre beste lagene ble gjort av nestleder og fotballansvarlig i Norges brannidrettsforbund, Ole J. Hansen. Arrangøren fikk en flott krystallvase fra NBIF, som takk for et fint arrangement. Rana tok sitt andre napp i ”Brannmannens” vandrepremie.  Beste spiller i finalen ble Truls Larsen, keeper hos Fauske. Toppskårer ble Pål Wilhelmsen fra Tromsø med 17 mål. Fair play prisen gikk til Bodø, for at de likevel greide å stille lag samt sporty innstilling. Beste dommer ble Svein Arne Mosti fra Fauske, som nesten alltid sier ja enten det er barneidrett eller bedriftsfotball.

Overskudd

Arrangementet er blitt sponset betydelig av lokalt næringsliv og vil gi et overskudd på ca 20 – 25000.- kr. Dette overskuddet vil arrangøren gi til ungdomsforebyggende arbeide i Fauske. Da det ble kjent hvordan arrangøren ville bruke overskuddet, fikk laget faktisk pengegaver fra noen lag. All honnør til dem.
Utover kvelden fyltes lokalet opp med andre Fauskeværinger, og det ble anledning med dans for de som måtte ønske det. Søndag var det hjemreise for deltakende lag, og full avslapping for komiteen. Neste år er det Svolvær som står som arrangør, der arrangørene planlegger å avvikle mesterskapet fredag og lofothavet på lørdag.

Resultat:

1: Rana  brannvesen
2: Fauske brannvesen
3: Andenes brannvesen
4: Namsos brannvesen 

Publisert: 03-03-2003

Newer Post

COMMENTS