Brann 100 tonn magnesium

HomeBrann

Brann 100 tonn magnesium

I oktober i fjor startet en brann i 500 tonn magnesiumslagg som var lagret på en bedrift i Bamble. Slagget inneholdt ca. 20 prosent magnesium. Slagget var lagret i storsekker utendørs og selvantente da fuktighet kom til.

Sjefsingeniør Tor Yngve Kristiansen fra Hydro Magnesium Norge ble kalt ut som ekspert og ledet aksjonen sammen med det lokale politi og brannvesen.
I dette tilfellet hadde vi ca. 100 tonn magnesium som brant. Blålige flammer som tydet på hydrogenbrann og stadige smell og puff, viste at det her var en fare for en eksplosjon. En evakueringssone på 500 meter ble opprettet og den ble senere utvidet til 1000 meter, sier Kristiansen til Brannmannen.
Saltet som ble brukt som slokkemiddel, ble påført i kantene for å forhindre brannspredning. Vi ønsket ikke a «lukke» brannen inne fordi dette kunne fremskape en eksplosjon. Mitt råd i slike situasjoner, er å ta seg god tid. Å slokke en brann i så store mengder
magnesium er umulig og derfor må man la det brenne, men prøve å avgrense brannen. Ved hjelp av kraner fikk vi flyttet sekkene fra hverandre og deretter brant de i flere uker.
 

Publisert: 05-01-2001

COMMENTS