Norges høyeste brannlift til Skien og Porsgrunn

HomeMateriell/Stasjoner

Norges høyeste brannlift til Skien og Porsgrunn

Etter flere års forhistorie fikk Skien og Porsgrunn brannvesen ny felles lift. Bilen ble levert i vinter og etter opplæringsperioden, er nå bilen i full drift. Så langt er brukerne godt fornøyde med bilen. Liften er Norges høyeste brannlift med sine 37 meter.

Allerede i 1989 ble tanken om felles brannlift i Grenland satt fram. I en tidlig fase var også storindustrien i Grenlandsområdet innstilt på å delta i finansieringen av liften, men de trakk seg senere ut av dette.

Avtale om felles anskaffelse av brannlift ble vedtatt i formannskapene i Skien og Porsgrunn i april og mai 1997. Avtalen innebærer at bevilgninger til anskaffelse fordeles i henhold til folketall. Skien kommune er eier og driver av liften og Porsgrunn kommune skal etter fastlagte prosedyrer kunne bruke den ved behov.

Liften vil være stasjonert ved brannstasjonen i Skien til daglig. Totalt 19 mannskaper har vært gjennom opplæring på liften.
Brannliften er en Bronto Skylift teleskoplift F 37 HDT som står på et Scania chassis P 124 GB 8×4*4 NA. Liften er utstyrt med vannkanon i kurven og har uttak for strøm, hydraulisk verktøy og pusteluft i kurven.

Tekniske data:

Løftehøyde: 37 meter
Horisontal rekkevidde: 25 meter.
Maks belastning i kurv: 400 kg
Vannleveringskapasitet: 3800 l/min.
Strømuttak: 220 V og 380 V.
Transportlengde: 11,80 meter
Chassis: Effekt framdriftsmotor 400 Hk, dvs. 14 Hk pr. tonn totalvekt. Vektreserve 30 %.
4 aksler hvorav 2 med styring.
Braco står som leverandør av totalproduktet og har bygd påbygget. Ruberg AB i Sverige har levert pumpen.
Total anskaffelseskostnad for liften er kr. 5 470 000.

 

Publisert: 07-05-1999

COMMENTS