HomeDiverse

Nordnorsk mesterskap i fotball

I år sto Tromsø Brannvesens Idrettslag som arrangør av det 8. N.N.M. i fotball. Dette arrangementet er kommet for å bli - det tror jeg alle de som har deltatt er enige om.

I programmet var det hilsen fra ordfører Alvhild Yttregard og fra brannsjef Reidar Tønnesen, som ønsket alle velkommen til Nordens Paris. I år var det 15 lag med 160 spillere som deltok. Interessen er økende fra år til år.
Turneringen gikk for seg i Tromsøhallen som har vanlig håndballdekke, og det ble spilt på to baner av gangen. Dette var fornuftig, for da ble det raskere avvikling, og vi fikk dermed mer tid til sosialt samvær om kvelden. Og det er viktig når brannfolk møtes!

Turneringen startet kl. 15 fredag og siste kampen var satt til kl. i 9.
Om kvelden var det kamerataften på Brannmuseet, eller som tromsøværingene kalte det, «Arnestedet».
Tromsø Brannvesens Idrettslag med Alf Morten Pedersen som leder hadde virkelig gjort en kjempejobb med dette arrangementet. Men som Alf Morten sa: » Det er moro å arrangere når alle gutta i laget er positive og står på.
Alt var lagt inn på data, som var oppdatert til enhver tid.

Det er tydelig at vi er inne i en ny tid! lørdag startet første kamp kl. 9 og finalen ble spilt kl. 15. Det var mye fin fotball, og innsatsen var det ingenting å si på. Gutta gikk på så det er merkelig beina holdt!
Banak og Brannskolen møttes i finalen. Favoritten var nok Brannskolen, som hadde spilt meget godt i turneringen. I 1. omgang fikk Banaks keeper rødt kort av dommeren, men dommeren forsto etter mange protester fra spillerne at det hadde blitt umulig for Banaks lag å spille uten keeper. Han omgjorde derfor dømmingen, og ga gult kort i stedet. Fint gjort av dommeren – Vi må ikke ta dette for alvorlig. Brannskolen vant 5-3, og det var vel fortjent.

Banketten gikk av stabelen på SAS hotellet og startet kl. 20. Etter maten var det premieutdeling, og kåring av Nordnorsk mester. Tidsskriftet «Brannmannen» hadde satt opp en ny vandrepremie, som må vinnes tre ganger for å få den til odel og eie. Premien er et flott naturbilde (fotografi på lerret – caleografi) av fotografen Per Ervik. Første napp fikk Brannskolen. På 2. plass kom Banak, og på 3. plass kom Narvik.

Steinar Johansen fra Brannidrettsforbundet takket Tromsø Brannvesens Idrettslag for meget godt arrangement. T.B.I. skulle egentlig komme med en overraskelse til det laget som laget «mest liv og røre» under kampene, og spesielt under sluttspillet, men her var det ingen som ble kåret. Det var tydelig at dette tok alle på alvor.
Toppskårer i turneringen ble Trond Pettersen, Brannskolen. Beste spiller i turneringen ble Alf Morten Pedersen, Tromsø, som også ble hedret for den innsatsen han hadde gjort for å bringe arrangementet vel i havn. Harstad Brannvesen gikk av med fair play utmerkelsen.

Så kom Mossa! For hvem har vel ikke hørt og sett henne på TV?! I Rorbua har hun vært med mange ganger, og vi har også sett henne i Tande P’s programmer. Den ene historien etter den andre trillet ut, og stemningen sto i taket. Til og med Roy fra Svolvær ble taus da han ble ropt opp til Mossa. Her måtte du ikke slenge med leppa, da ble du selv gjort til latter for alle.
Kvelden ble en kjempefin avslutning på hele arrangementet, som Tromsø Idrettslag skal ha all ære av.
Kirkenes brannvesen står som arrangør neste år. Vi gleder oss og sier på gjensyn!
 

Plasseringer:

1 .Norges Brannskole

2. Banak flystasjon

3. Narvik brannvesen

4. Andøya brannvesen

5. Rana brannvesen

6. Bodø brannvesen

7. Svolvær

8. Tromsø l

9. Fauske brannvesen

10. Harstad brannvesen

11. Kirkenes brannvesen

12. Namsos brannvesen

13. Tromsø III

14. Lenvik brannvesen

15. Tromsø II
 

Publisert: 08-03-1998

COMMENTS