NM i Fotball

HomeDiverse

NM i Fotball

Haugesund Brannkorps Idrettslag var i år arrangør for NM i fotball for yrkesbrannmenn. Under NM i 1996 i Stavanger var det ingen søknader om å arrangere neste NM og undertegnede tok derfor kontakt med resten av vårt idrettslag om vi skulle påta oss NM i 1998. Vi bestemte oss for å trå til og det virket populært under banketten at vi inviterte brannmennene til Haugesund.

Det var i år rekordstor deltakelse med 14 lag og ca. 240 spillere og lagledere, men det var kun 15 mann som kunne delta under hver kamp. Vi var meget fornøyde med at så mange lag kom til Haugesund. Kampene ble spilt ved Gymnasbanene. Vi hadde lånt sportsklubben Vard sitt klubbhus som vi brukte til sekretariat og kafé. Alle kampene ble spilt på grus. Lagene ble delt inn i tre puljer der alle lag i puljen fikk spille med hverandre i et seriesystem.
 
De tre beste lagene i hver pulje gikk videre til cupspill slik at man til slutt fikk kåret en norsk mester. Det ble mange tøffe tak på banene, men kun en spiller måtte til behandling for bruddskade på sykehus. Røde Kors hjelpemannskaper med ambulanse var tilstede på kamparenaene og de gjorde en utmerket innsats. På lørdag kveld var det bankett på «Stålehuset» der alle fikk servert havets delikatesser og premier ble delt ut. Første premie gikk også i år til Bergen. Det viste seg nok en gang at det var vanskelig å slå dem. Andre premie gikk til Trondheim som gjorde det tøft for bergenserne. De tapte 1-0 for Bergen etter en meget spennende og underholdende finale. Tredje premie gikk til Oslo som slo Kristiansand hele 7-0 i bronsefinalen. Det var forståelig at Kristiansand tapte siden sørlendingene ga alt for å slå arrangøren Haugesund i en kamp med både ekstraomganger og straffesparkkonkurranse.
 
Premiene var en plakett av tre med bronsestøp som var laget av Rolf Sandslett fra Karmøy brannvesen. Bergen fikk også vandrepokalen til odel og eie. I den forbindelse tok vår spesielt inviterte gjest Svein Samuelsen fra RVR, ordet og sa at de har satt opp en ny vandrepokal. RVR er for øvrig Norsk Brannidrettsforbunds hovedsponsor. Flere av korpsene bidro med underholdning som alle satte pris på.
Haugesund Brannkorps idrettslag vil gratulere Bergen Brannkorps som norgesmester i fotball i 1998. Vi sitter igjen med en følelse av at arrangementet ble godt mottatt av alle som var i Haugesund under NM. Vi ses igjen i Oslo i år 2000.
 
Sluttspillresultater:

Kvartfinaler:

Bergen-Tønsberg 4-0

Bærum-Trondheim 1-2

Ålesund-Oslo 0-2

Kristiansand-Haugesund 3-2 e.e.o.

Semifinaler:

Oslo-Bergen 1-4

Trondheirn-Kristiansand 1-0

Bronsefinale:

Oslo-Kristiansand 7-0

Finale: Bergen-Trondheim 1-0
 

Publisert: 08-09-1998

COMMENTS