NM – Alpint Lillehammer 2011

HomeDiverse

NM – Alpint Lillehammer 2011

For å sitere Samaranch fra OL 94: ”The best event ever”. For tredje gang arrangerte Lillehammer NM, og for et kjempearrangement det ble. Dere gjorde en kjempejobb.

Lillehammer brannkorps (BIL), sto som arrangør av det 15. NM i alpint/snowboard og telemark. I tillegg til at Lillehammer arrangerte et flott NM, hadde de kontakt med værgudene for sola skinte fra blå himmel på konkurransedagen på lørdag.

Trine Bakke til topps
Rennet ble avviklet i Kanthaugen freestyleanlegg, hvor det ble kåret NM-mestere i forskjellige klasser. Raskest og årets norgesmester ble Trine Bakke fra Trondheim brannvesen. For de som synes navnet virker kjent i alpinsammenheng er dette riktig for Trine Bakke er vel Norges beste kvinnelige alpinist gjennom tidene. I løpet av karrieren vant hun to verdenscuprenn i slalåm (St. Anton 1999 og Maribor 2000). Det er med andre ord ikke flaut å bli slått av den dama.

Stort mangfold
Totalt var vi 133 påmeldte kjørere i årets NM. Her var alt fra racere i kjøredresser til oss påskekjørere i brannmannsuniform, og godt humør. Det beste med Alpin-NM er mangfoldet, med motto; om å gjøre å komme seg ned bakken og fullføre. Det var også hyggelig å møte nye kollegaer. I år deltok en bra gjeng fra Bergen som syntes dette var helt topp.
Til dere som lurer på om dere skal være med på neste års NM; ”Do it”. Alpin-NM er vel det største arrangementet innen brannidrett i Norge. Her er det plass til alle, uansett om du kjører alpint, snowboard, eller telemark. Herlig med gamlegutta også. Mange av deltakerne er blitt pensjonister, men er fortsatt aktive og med i NM!

Flott avslutning
Etter rennet på lørdag, med premieutdeling, grilling og forfriskninger i bakken, bar det av sted til bankett i Kristins hall med god mat og Norge/Danmark på storskjerm. Det ble en kjempedag, fra tidlig morgen til sen kveld (eventuelt tidlig morgen igjen).

Fra skitinget 
Det var bra deltakelse på skitinget der det ble opprettet en arrangørpool. Fem byer/steder ble valgt inn; Trondheim, Narvik, Hallingdal, Gol, Lillehammer og Oslo, så vi er garantert NM hvert år. Det er fremdeles åpent for også andre byer/steder å søke om og arrangere NM. Neste års arrangør er Trondheim brannvesen. Følg med i ”Brannmannen” for tidspunkt og nærmere informasjon

Øivind Løsåmoen, OBIL


Resultater Alpin-NM 2011

Snowboard 
Sverre Stokkeland, Oslo Brann- og redningsetat
Kristoffer Hodnungseth, Søndre Follo Brannvesen IKS
Glenn Amundstad, Søndre Follo Brannvesen IKS

Telemark
Daniel Tomulevski, Oslo Brann- og redningsetat
Christian Weseth, Oslo Brann- og redningsetat
Christian Kvatningen, Trøndelag Brann og Redningstjeneste IKS

Alpint damer
Trine Bakke, Trøndelag Brann og Redningstjeneste IKS
Marthe Lund, Oslo Brann- og redningsetat
Linda Johansson, Oslo Brann- og redningsetat

Menn over 50 år
Ole Petter Smørsgård, Trøndelag Brann og Redningstjeneste IKS
Arnstein Johnsrud, Asker og Bærum brannvesen IKS
Ivar Lund, Bergen Brannvesen

Menn 40 – 49 år
Jon Smevik, Oslo Brann- og redningsetat
Are Christensen, Oslo Brann- og redningsetat
Tom Brøsholen, Mosseregionens brannvesen

Menn 30 – 39 år
Tor Werner Skansen, Lillehammer og Øyer brannvesen
Torgeir Olstad, Skien Brannvesen
Paul-Ove Wikjord, Nittedal brannvesen

Menn 20 – 29 år
Thomas Ramm, Nittedal brannvesen 
Knut H. Haug, Nedre Romerike brann og redning
Andreas Francke, Oslo Brann- og redningsetat
 

COMMENTS