Miljøbevisst «brannløfte»

HomeDiverse

Miljøbevisst «brannløfte»

Mye uniformstøy går i søpla når effekter byttes eller brannvesen slås sammen og alle skal være likt kledd. Kloke hoder i Mosseregionens interkommunale brann og redning (MIB) mente det måtte være mulig at kolleger kunne dra nytte av klærne og responsen har vært stor.

I høst ble følgende e-post sendt ut fra Mosseregionens interkommunale brann og redning til 413 kommuner:
Mosseregionen interkommunale brann og redning deltar i et innkjøpssamarbeid, med 5 andre brannvesen. Dette har medført en del endringer på plagg/uniformer, som gjør at vi har valgt å ikke kombinere de gamle med de nye, samt at vi har fått ny logo.
Vi lurer derfor på om det er noen andre brannvesen der ute som har behov for disse uniformene? Uniformene er fra Uniformpartner AS.
Alt skal være vasket, brettet og gamle logoer er fjernet. (Slitt tøy er kastet).
Dersom dette kan være interessant – ikke nøl med å ta kontakt med oss – vi sender gjerne.

Tidsskriftet Brannmannen har vært i kontakt med MIB hvor sekretær Andrea Nilsen og brannkonstabel Kjell Jensen har hatt ansvaret for organiseringen av denne kreative løsningen på brukte uniformsplagg. Så kan vi vel spørre oss selv om dette er noe av interesse for små og store brannvesen med brukt tøy?
Andrea kan fortelle at de ikke hadde satt noen søknadsfrist, da de ikke hadde forventet så enorm respons som de fikk fra 49 små og store brannvesen. De fleste henvendelsene kom i løpet av et døgn! Så her var det rask og god respons.
Overveldende og absolutt stor interesse for denne løsningen, sier hun.

Mye arbeid

Denne jobben har krevd mange timer, som har gått over en lengre periode. Alle er positivt innstilt til dette, men det er selvfølgelig noen som synes det er «ille» å levere inn tøy som omtrent ikke har vært brukt eller er ubrukt.
Hver enkelt ansatt har vasket sitt eget tøy og tatt av merker. Det har blitt vasket og fjernet merker på mye av det som har vært på lager, gjort registrering av innlevert tøy, brettet og pakket, lest mail om ønsker, utført tildeling og deretter gjort klart til utsendelse. Vi ser frem til å bli ferdige, og få uniformene ut av huset, sies det med ett smil.
Ettersom det ble en del endringer på uniformene, samt nye logoer, så de seg nødt til å bli kvitt det gamle, slik at alle ansatte går likt kledd og er likt representert. Det har også vært fint med en skikkelig opprydding i skapene.

God løsning

Vi anbefaler absolutt andre å gjøre det samme. Det er mange mindre brannvesen der ute med dårlig økonomi og som ikke har uniformer i det hele tatt. Utrolig hyggelig å kunne gi et lite løft spesielt til disse.
Hadde ikke interessen vært der, hadde vel de fleste uniformene gått opp i flammer ved en øvelse. Og sikkert noe i reserve, avslutter Andrea.

Kriterier for bli tildelt?

Det har vært en prosess å gå gjennom alle henvendelser, MIB kom til slutt frem til at de ønsker å prioritere de som ikke har uniformer fra tidligere. Samt flere mindre brannvesen, som kanskje ikke har fått de økonomiske midlene til uniformering.
I første omgang får følgende nyte godt av denne løsningen:
 
Vågsøy Brann og redning
Valdres brannvesen
Røst brann- og redningsvesen
Meråker brannvesen
Malvik brannvesen
Gjemnes brannvesen
Rømskog brannvesen
Vang brannvesen
Tranøy brannvesen
Drangedal brannvesen
Stranda brannvern
Sauda brannvesen
 

Det blir flere tildelinger etter hvert da deltidsstyrken i MIB ikke har levert inn sine uniformer ennå.

 

Publisert: 20-11-2016

COMMENTS