Midt Norske Brannverndager

HomeDiverse

Midt Norske Brannverndager

Trøndelag Brannbefalslag arrangerte 16. -17. november Midt Norske Brannverndager for tiende gang.

Jubileeet var bygd opp rundt temaet ”Brannvesenet som tilsynsmyndighet” ved Anna-Karin Hermansen, leder av forebyggende avdeling i TBRT. Hun stilte spørsmålet, har vi ”pondus nok” til å gå tilsyn og deretter følge opp. Forebyggende avdeling gir ca. 60 pålegg, 16 tvangsmulkter og 5 til 10 bruksnekter i året. Nøkkelen til å drive gjennom saker ligger i dokumentasjon og bruk av kommunens ulovlighetsgruppe med blant annet jurister som har bidratt til å dokumentere og sette saker i system. Dette har ført til at forebyggende avdeling har bidratt til og blitt en del av fagmiljø.

Problemstillinger rundt rekruttering i deltids-Norge ble belyst. Beredskapsutdanningen ble presentert av brannsjef Håvard Bye. Her fikk vi for første gang se en mulig modell for utdanningen. Flom i Ålen tidligere i høst var selvfølgelig også tema. Avdelingsleder Hans Kristian Madsen, DSB hadde betraktninger rundt katastrofen 22. juni og DSB som nasjonal brannmyndighet.

Nærmere 90 personer fra Lillehammer i sør, Molde i vest og Flatanger, Røyrvik i nord deltok på seminaret. En honnør til Brannbefalslaget med et interessant og velsmurt jubileumsseminar. Som alltid bidrar våre leverandører og setter sitt preg på et slikt seminar på en meget positiv måte.  De er viktige bidragsytere til at slike arrangement får et bredt faglig løft og at et fagmiljø får grunnlag for å utvikle seg.

COMMENTS