Kjøpte brannbil til hjembygda

HomeMateriell/Stasjoner

Kjøpte brannbil til hjembygda

Elin Albrigtsen fra Sørøya i Finnmark syntes at en brannbil til hjembygda var en passende gave etter at hun vant to millioner kroner i Lotto i fjor. Dermed gikk hun til innkjøp av en lite brukt Dodge som hadde gått som brannbil i Gratangen.

Lottomillionærer er ikke som andre millionærer

– Brannbil er kjekt å ha, mener Elin Albrigtsen som i hemmelighet for bygdefolket i Akkarfjord anskaffet brannbilen. Overraskelsen var derfor stor da brannbilen kom med godsbåten og ble heist i land. 
Mesteparten av brannutstyret i Akkarfjord gikk tapt i en brann på fiskebruket i 1988, så en brannbil har vært ønsket i bygda som har 62 innbyggere.

Akkarfjord ligger i Hammerfest kommune. Brannvesenet i Hammerfest har sett over bilen og supplert den med utstyr. Til høsten kommer brannvesenet til Akkarfjord for å kjøre øvelser for det lille frivillige brannkorpset hvor både Elin Albrigtsen og samboer Trond Hanssen naturlig nok er med. Nå gjenstår bare en garasje til bilen, men det har ordføreren lovet å skaffe.

50.000 kroner har gått med til innkjøp av bilen, reparasjoner og nye dekk. Med brannbilen og har bygda fått et kjærkomment tilskudd til brannberedskapen på Sørøya.
  

COMMENTS