Først i Norge med QR-kode på brannbil?

HomeMateriell/Stasjoner

Først i Norge med QR-kode på brannbil?

Stjørdal brann- og redningstjeneste ønsker fremtiden velkommen

QR-koder- effektivt kommunikasjonsverktøy. QR er forkortelse for ”Quick Response”.

Stjørdal brann- og redningstjeneste (SBRT) har tatt konsekvensen av at fremtiden ikke er som den en gang var. Nye tekniske duppedingser har kommet og “gått” fra oss, og vi har jobbet tradisjonelt på vår vante måte. Kravet til rask informasjon til publikum har bestandig vært der, men det som var raskt for noen år siden, er tregt i dag. Tiden for å tenke nytt og fremtidsrettet er absolutt her nå. Du er nå en strekkode unna informasjon.
I den forbindelse har SBRT sett på nye og spennende muligheter for å nå innbyggerne våre i kommunen med god og nyttig informasjon på en rask og enkel måte. De aller fleste av oss har skaffet oss smart-telefon, og kan på den måten få tilgang på det som vi måtte ønske fra hele verden. Vi laster ned mailer, betjener kontoen vår og løser enkelt det som før var tidskrevende fra godstolen i stua.

En strekkode unna informasjon!
SBRT ønsker også å være tilstede på denne arenaen med vår informasjon til innbyggerne i Stjørdal kommune. Ny hjemmeside er under oppbygging og nyttig informasjon vil bli lagt ut fortløpende. Alle brannbilene er merket med en hurtiglink som heter QR-kode. Dette er en kode som vil hjelpe alle med smarttelefon til raskt å kunne navigere seg frem til vår hjemmeside. Det eneste du gjør er å laste ned til din telefon en app med scanner. Det finnes flere ulike slike programmer for Iphone og Androide telefoner. Når du har lastet dette ned på telefonen, så scanner du koden du finner på bilene våre, og du vil kjapt bli navigert til hjemmesiden vår. Raskt og enkelt. Her vil du finne informasjon om hvem SBRT er og hva vi gjør. Ikke minst får du nyttig informasjon om brannforebygging, feiing og tilsyn og beredskapen i kommunen vår. Utrykningsstatistikk, ulike hendelser og generelle nyheter.

Vi i SBRT har ikke hørt og registrert at noe annet brannvesen i Norge har tatt i bruk en slik QR-kode på brann- og feierbilene. Det er artig å kunne være banebrytende i norsk målestokk og vi håper at publikumet vårt tar dette i bruk, og gir oss tilbakemeldinger om det er ting dere ønsker å vite mer om.
Målet vårt er på alle mulige områder å være fremtidsrettet og forberedt på morgendagens utfordringer. Det gjelder ikke bare informasjonsflyten, men også biler og utstyr. Den største ressursen vi har er de ansatte og den utdanningen og kompetansen som de innehar. Vi i SBRT er stolte av jobben vi gjør, til beste for de som bor eller befinner seg i kommunen vår. 
 

COMMENTS