Over en kaffekopp

HomeDiverse

Over en kaffekopp

Brannsjefen som prater på både inn- og utpust

 

 

 

 

 

I strålende sol ankommer Brannmannen Hammerfest Brann og redning etter en fantastisk flytur over fjord og fjell.
Vi blir møtt med smil og får en kaffekopp rett i hånda med beskjed om at det pågår evaluering etter større dykkerøvelse med involverte fra blant annet redningsdykkerene i Alta, 330 skvadronen og lokale mannskaper. Før vi har satt bakenden vår på en stol kommer det også inn kursdeltakere på urban tauredning (TRG) med instruktør Bjørn Ove Pedersen fra MIB i spissen.
    •    Det er stor aktivitet og veldig stå-på vilje hva gjelder undervisning, sier brannsjef Arne Myrseth, som er den vi egentlig skal ta en kaffekopp med – om vi bare klarer rive han litt løs og får han på tomannshånd.

Jeg må bare innrømme at å intervjue Arne var vanskelig. Her boblet det over av engasjement og praten gikk uten at han pustet. Hvordan skulle jeg klare å stille spørsmål, tenkte jeg i mitt stille sinn – det klarte jeg ikke og derfor kommer det her et lite eventyr om Arne i stedet.
Det var en gang en ung gutt som ble født i Vardø i det gylne år 1965. Etter hvert som barne-og ungdomsårene gikk ropte Forsvaret på Arne. Etter flere år som befal i hæren begynte han i Sivilforsvaret og ble der i hele 18 år. Veien derfra og inn i brannyrket i Hammerfest var kort, og en ny epoke skulle engasjere denne blide karen. Først som leder av 110-sentralen, deretter som leder beredskap og fra 2008 har han sittet som brannsjef i Hammerfest.
For ikke lenge siden tok han også Kvalsund inn i sitt kongerike.
En kone og 2 barn har denne ellers så travle karen også plass til i sitt liv. Som lokalpolitiker for Fremskrittspartiet og vara i fylkestinget skulle man kanskje tro at tiden ikke strekker til, men der tar vi feil. Han kjører mc året rundt og har hele tre stykker han prøver å holde i kjørbar stand. Elsker hytta og fiske. I tillegg er han leder for historielaget i Hammerfest og liker tradisjoner.

Underviser eller på pengejakt

Arne er en mann med mange jern i ilden og sier selv at han ikke er den flinkeste til å lande alt sammen. Men som han sier «det er derfor man skal delegere og jeg har utrolig mange flinke kolleger som mer enn gjerne tar på seg de oppgavene». Som brannsjef skulle man tro at man til enhver tid fant denne mannen på sitt kontor, men så feil kan man ta. «Enten er han ute og underviser eller så er han på pengejakt.»
Denne lattermilde mannen med det karakteristiske grå skjegget elsker å gjøre jobben interessant for sine mannskaper og gjør det med en iver og glød.
    •    Alle bidrar med kompetanseheving og drar lasset fremover, slik at vi hele tiden skaper fremdrift, smiler han gjennom skjegget. Alle vi prater med har bare godord å si om denne travle mannen.
 

Når Arne til slutt trekker pusten, klarer jeg spørre om han ser på seg selv som veldig tradisjonell?
– Nei, dæven det kan du…..» sa Arne og fortellingen fortsetter:
Denne mannen liker at det er trøkk i hverdagen og noen smeller har det vært. Noe som resulterte i litt restitusjon på sykehuset.
    •    Det er viktig å tørre satse litt, slik at man må prøve og feile noen ganger skal man få til noe nytt. Vi vil utvikle og skape et stadig bedre brann og redningsmiljø i Vest-Finnmark, og derfor er vi heller ikke helt tradisjonelle…

Snipp snapp snute så takker undertegnede for en fantastisk samtale om alt mellom himmel og jord.

Publisert: 02-02-2017

COMMENTS