Deltidsbrannmenn sa opp stillingene

HomeDiverse

Deltidsbrannmenn sa opp stillingene

5600 kroner i året  for å gå med personsøker og lønnstrinn 19 ved utrykning synes de var for lite. De krevde 12 000 kroner og lønnstrinn 21. I flere andre sammenlignbare kommuner, som for eksempel Rennebu, Åfjord og Snillfjord, lønnes brannmannskapene etter lønnstrinn 22 og det gis 10000 til 12000 kroner i året for å bære personsøker.

Rådmannen i Klæbu ville da legge ned korpset i Klæbu og inngå et interkommunalt samarbeid med Trondheim Brannvesen. Det ville imidlertid være nesten umulig å få til en ordning i henhold til kravene ved å etablere en interkommunal ordning med Trondheim brannvesen. Nærmeste brannstasjon i Trondheim ligger minst 15 minutters kjøring fra Klæbu sentrum.
Brannkonstablene fikk etter hvert gjennom alle sine krav, og fortsetter i sine stillinger.

Flere deltidskorps aksjonerer?

Rykter sier at flere korps med innkalling mannskaper i små kommuner har fulgt Klæbu`s eksempel for å få opp lønnen. Dette er spontane aksjoner rundt om i små bygder som ikke har noen forankring i Norsk Kommuneforbund eller andre sentrale forbund. Og det ser ut som dette er en effektiv måte å få hevet lønnen på. Å være tilgjengelig 24 timer i døgnet hele året må være mer verdsatt enn 5 – 6000 kroner.

Stein Yttereng, «Brannmannen»

Publisert: 05-05-2000

COMMENTS