Brannmann ble selv brannoffer

HomeBrann

Brannmann ble selv brannoffer

Brannmannen Tom Erik Suhr fra Alta ble selv en av de mange brannofre i mars da han døde etter brann i sin egen bolig i Alta. Suhr var 31 år gammel og jobbet til daglig i Alta brannvesen. Han hadde nylig kommet tilbake etter å ha jobbet som brannmann på cruiseskipet SS ”Norway”.

Brannen startet tidlig om morgenen fredag 31. mars. Alta brannvesen kom raskt til stedet og røykdykkere ble umiddelbart sendt inn. De hentet ut sin kollega og startet med livreddende førstehjelp. Dessverre måtte man konstatere at livet ikke sto til å redde.
– Dette er det tøffeste jeg har opplevd, sier brannmester Kolbjørn Rikardsen som prøvde å gjenopplive sin kollega. Rikardsen har jobbet som brannmann i Oslo i 20 år og i Alta i fem år og opplevd mange branner og ulykker, men å miste en kollega på denne måten er verre enn man kan ane.

– Det er ille å miste en kollega på jobb i en arbeidsulykke, men når kollegaen blir brannoffer står man så hjelpeløs tilbake. Nå forstår jeg bedre hvordan folk føler det når de mister sine egne i en brann, sier Rikardsen. Man blir ikke garvet nok til å takle slikt selv om man er eldre og mer erfaren, men det skal man heller ikke bli for da kan man være en fare både for seg sjøl og andre. Det gjelder å reagere profesjonelt mens det hele står på og så kommer reaksjonene etterpå. 
Brannen har naturlig nok gått sterkt inn på de ansatte i Alta brannvesen. Kolbjørn Rikardsen roser bedriftshelsetjenesten for hjelp og støtte etter brannen.

– De møtte opp på brannstedet og ga profesjonell hjelp til våre folk der og de fulgte oss opp
senere på en beundringsverdig måte, sier Rikardsen.

Publisert: 05-03-2000

COMMENTS