Brann- og redningsetaten i Oslo med ny logo

HomeDiverse

Brann- og redningsetaten i Oslo med ny logo

Den nye logoen er en moderne variant av en tidligere logo som Brann- og redningsetaten i Oslo hadde. For etaten er det en stor symbolsk verdi å kunne bære St Hallvard-logoen og St. John-stjernen sammen på et «brannvesenrødt» skjold

Etter et kontrastfylt år i 2011 med både jubileum og innsats 22. juli var det ekstra stort at ordfører Fabian Stang ga en sterkt ønsket logo «tilbake». Logoforslaget med St. Hallvard i midten av St. John- stjernen symboliserer i stor grad kjernen i etatens hovedoppgave med å være i tjeneste for å redde liv (byens beskytter og utøve heltemot). 
Hvorfor er St. Hallvard viktig for Oslos brann- og redningsmannskaper: 
St. Hallvard blir husket for sitt heltemot i 1043 da han prøvde å redde en gravid uskyldig kvinne fra å bli drept av tre forfølgere. St Hallvard er i dag Oslos skytshelgen – en rolle også byens brann- og redningsmannskaper inspireres av. 
St. John-stjernen – et internasjonalt symbol: 
St John-stjernen er et merke som brukes av brann- og redningstjenesten i store deler av verden. Stjernen har sitt utspring fra mellom-Europa under de store korsfarernes kriger. Her ble flammer for første gang brukt som våpen i krig. De som ofret sitt liv for å redde andre, er de første brannkonstabler vi kjenner. Disse krigerne bar St. John-stjernen. De åtte kantene i stjernen symboliserer takt, ridderlighet, hendighet, observasjon, utholdenhet, lojalitet, bestemthet og sympati.
Et «brannvesenrødt» skjold:
Skjold ble brukt under antikken og middelalderen til å beskytte seg mot piler, sverd og spyd, som bygger oppunder symbolet om at brannvesenet er byens beskyttere og “rykker ut på nær sagt alle hendelser i Oslo kommune”.  
Brann- og redningsetatens nye logo vil bli implementert frem til sommer 2013. 

—————————-

Utspillet om å få tilbake gammelt korpsmerke kom fra Oslo Brannkorpsforening i talen fra leder Olaf Lingjærde på jubileumsmiddagen i fjor. Ordfører Fabian Stang lovet der og da at brann- og redningsetaten skulle få tilbake logo med St.Hallvard.
–    Det har vist seg å ta lenger tid å få tilbake merket enn forventet blant annet på grunn av rigide kommunale designregler, men nå er vi stolte av å ha klart det. Merket med St. Hallvard og St. Johnstjernen betyr mye for oss som brannfolk, sier Lingjærde.  
 

COMMENTS