Barnas sikkerhetsdag

HomeForebyggende

Barnas sikkerhetsdag

Brevik brannstasjonen bistasjon i Porsgrunn Brannvesen med fem ansatte, arrangerte sammen med politiet i Porsgrunn, Barnas Sikkerhetsdag.  Deltagere i arrangementet var skoler og barnehager i kommunen hvor hensikten var å sette fokus på forebygging av ulykker.

600 barn i sikker spenning

Med brannbiler, luftambulanse, politibiler, redningsskøyta samt fallskjermhoppere ble mytene om at sikkerhet er kjedelig ettertrykkelig avlivet denne lørdagen hvor for øvrig den årlige foreteelsen «Sommer i Brevik» ble åpnet av selveste generaladmiral Cort Adeler. Det var underholdning av shantykor, barnegospelkor og musikkorps.
Maritimt sikkerhetsutstyr så som redningsvester, flytetøy osv. ble vist fram av meget unge modeller som så visst ikke var nervøse for å opptre på catwalken.

Båtbrann ble også demonstrert ved at man satte fyr på en trekogg som lå oppankret midt i Breviks havnebasseng, folk havnet i vannet og redningskøyta var involvert med sin lettbåt. Langt tog
Det hele startet med barnetog fra Furulund Idrettsplass hvor barna bar sine egne demonstrasjonsplakater hvor budskapet utelukkende handlet om sikkerhet i toget gikk cirka 8-900 mennesker med smått og stort.
Barna fikk kjøre brannbil, politibil samt prøve seg som strålefører hvor sistnevnte utfordring medførte særdeles høy luftfuktighet i de atmosfæriske områder over Brevik by. Ellers var byen beriket med stands hvor sikkerhet og førstehjelp var temaer.

Mannskaper fra Porsgrunn brannstasjon demonstrerte klippeutstyr til bruk ved trafikkulykker. Selv Telemark Fylkesmuseums FWD brannbil fra 1914 var på hjul blant andre smukke kjøretøyer fra Grenland Veteranvognklubb som passerte for anledningen. Ombord i redningskøyta «Emmy Dyvi» var det full fart med omvisning og demonstrasjon av de operative systemer.
Regionsjef i Norsk luftambulanse Finn Johan Prydz viste fram legehelikopteret og informerte om deres arbeid. Politibetjent Roar Riis orienterte publikum om temaet Sikkerhet til sjøs, samt viste fram politiets nye båt som har sin hjemmehavn i Brevik.

Fornøyd

Brannsjef i Porsgrunn, Svein T. Omsland, var storfornøyd med oppslutningen om arrangementet. Han tror denne type tiltak sammen med annen informasjon kan bidra til å forebygge ulykker.
– Nå er jo Brevik et syn i seg selv, men det er jo å håpe at folk tar med seg hjem våre råd om hvordan de kan forebygge ulykker, dessuten er det fint å få anledning til å profilere oss litt overfor publikum, sa Omsland.
Som arrangør for Barnas Sikkerhets- dag i Brevik er brannvesenet og politiet godt fornøyd og konstaterer at det var cirka 2000 mennesker til stede.

Ole C.Kristiansen, Brevik brannstasjon. og Georg Andersen, Telemark Politidistrikt

Publisert: 08-12-1998

COMMENTS