11-åring omkom i brann

HomeBrann

11-åring omkom i brann

En 11-årig gammel gutt omkom i brann i Svolvær lørdag 14. august. Brannvesenet fikk melding om brannen 04.51, og minutter senere var hele huset overtent. Gutten ble senere funnet på sitt soverom.

-Dette er uvirkelig. Slik var kommentarene etter den tragiske brannen i Svolvær lørdag morgen. En familie og et helt lite samfunn ble hardt rammet. Den 11-årige Ørjan Pettersen fra Svolvær omkom i en eksplosjonsartet brann. Samtidig som naboer ringte brannvesenet, eksploderte det forholdsvis nye huset. Det var derfor umulig for røykdykkere å ta seg inn i den overtente tomannsboligen.
Politiet var de første som ankom brannstedet. Fire personer hadde da tatt seg ut av det brennende huset, men en person var savnet. Da brannvesenet ankom noen minutter senere var huset overtent.

Underbrannmester Hans Bjørnstad forteller at brannvesenet konsentrerte seg om å få kontroll på brannen. Under veis i slokkingen kom det melding fra politiet at det kanskje var tre personer inne i huset. Men dette ble avkreftet fra politiet etter en times tid. Den 11 år gamle Ørjan Pettersen var funksjonshemmet og satt i rullestol. Han var et samlingspunkt blant elevene ved Svolvær barne- og ungdomsskole, og savnet etter han var stort. Søndagen etter møttes klassekameratene og foreldrene til en svært så gripende minnestund, der brannvesenet blant annet fortalte om sitt arbeid. Elevene og foreldrene fikk da også muligheten til å gråte og snakke sammen. Onsdag avholdt skolen en felles minnestund der nærmere 600 elever deltok.
Politiet, ved hjelp av Kripos, etterforsker brannen på vanlig måte for å finne  brannårsaken. I skrivende stund er ikke brannårsaken kjent.

 

Publisert: 07-07-1999

COMMENTS